Ahmet Mete Işıkara Yoğun Bakımda
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, pazar günü İstanbul Göztepe-Medical Park Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.
Komuoyunda “Deprem Dede” olarak bilinen Işıkara’nın solunum yetmezliğinden dolayı hastanenin genel yoğun bakım ünitesine alındığı öğrenildi. Tedavisi süren Işıkara daha önce de nefes darlığı, yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesi ile hastaneye başvurmuş ve 03 Ocak 2012 tarihinde anjiyo olmuştu.
Hastaneden açıklama
Medical Park Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Uğur Erol, “Deprem Dede” olarak da bilinen Ahmet Mete Işıkara’nın sağlık durumuna ilişkin “Yoğun bakımda yatan solunum cihazına bağlanan her hastanın hayati riski vardır. Hastamızın da var. Zatürre ağır bir hastalıktır” dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, geçen cuma günü gittiği Göztepe Medical Park Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.
Medical Park Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Uğur Erol, hastanede yaptığı basın toplantısında, Işıkara’nın cuma günü akşam saatlerinde, ileri derecede solunum sıkıntısıyla hastanenin acil servisine başvurduğunu söyledi.
Işıkara’nın hastaneye geldiğinde şuurunun bulanık, etrafındakileri iyi tanımadığını belirten Erol, tetkikler sonucunda yoğun bakıma alınmasına rağmen, solunum sıkıntısının geçmediğini, bunun üzerine uyutularak solunum cihazına bağladıklarını söyledi.
Tetkikler sonucunda solunum yetmezliğinin akciğerlerde gelişmiş olan enfeksiyona yani zatürreye bağlı olduğunu saptadıklarını açıklayan Erol, şöyle devam etti: “Antibiyotik ve diğer nefes açıcı ilaçlarını verdikten sonra akciğerleri gelişme gösterdi. Düzelmeye başladı. Bunun üzerine uyguladığımız sakinleştirici ilaçları kestik. Yavaş yavaş uyanmaya başladı. Şu anda uyanık. Etrafın farkında. Geldiği zamankinden çok çok daha iyi. Hatta kalem kağıtla isteklerini bize belirtebiliyor. Ama akciğerleri henüz solunum cihazından çıkacak derecede değil. Bunun düzelmesini daha da gelişmesini bekliyoruz.”
Bir gazetecinin bu tedavi ne kadar sürecek şeklindeki sorunsuna Prof. Dr. Erol, “Hastamızın bünyesine bağlı bir şey. Kesin bir zaman söylemek doğru değil. Ama cumadan bugüne kadar olan süre içerisinde iyi bir yol katettik. Böyle giderse 3-4 gün içerisinde ayrılabilir ama genede kesin bir şey söylenemez.”
Erol, Işıkara’nın hayati tehlikesinin bulunduğunu hatırlatarak, “Yoğun bakımda yatan solunum cihazına bağlanan her hastanın hayati riski vardır. Hastamızın da var. Zatürre ağır bir hastalıktır” dedi.
Işıkara’nın genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Erol, akciğerlerindeki tüp nedeniyle konuşamadığını ifade etti.